Ημερολόγιο

στην ουρά περιμένω
επιστροφή χρόνου 
κι είναι κι αυτό κατασπατάληση
γιατί δεν παύουν να περνούν οι ώρες

Ένα μήνα και πολλά συμβούλια με τους ειδικούς αργότερα, η λίστα με τους φίλους της Όλγας έμοιαζε με εκείνα τα πολλά υποσχόμενα μπαρ, όπου ο αριθμός των αρσενικών ξεπερνά το εβδομήντα τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού. Αποτέλεσμα που είχε επιτευχθεί με την ευγενική παρότρυνση της Βάσιας: «Ολγάκι, κόψε τις μαλακίες γιατί αν συνεχίσεις να δέχεσαι αιτήσεις αποκλειστικά και μόνο από άτομα που γνωρίζεις προσωπικά, οι φίλοι σου σύντομα θα εμπίπτουν στις εξής δύο κατηγορίες: πρώην, και άντρες που δε θα είχαν την τύχη να βγουν μαζί σου ακόμα κι αν ήταν οι τελευταίοι ζωντανοί οργανισμοί στον πλανήτη. Θα πέσεις βέβαια και πάνω σε μαλάκες αλλά δεν πειράζει. Με τον καιρό, θα μάθεις.»

Με καθημερινή τριβή και εξάσκηση, αλλά και δεκάδες ιστορίες για αγρίους, η Όλγα έμαθε να ξεχωρίζει από μακριά τις περιπτώσεις εκείνες που είχαν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να αφήσουν σχόλια τύπου «Ωραία φωτογραφία. Δε θα ‘ταν όμως καλύτερη με μένα στο πλευρό σου;» ή τις άλλες που μετά από εξαντλητικές συνομιλίες στο chat κατέληγαν σε «Α, δεν στο ‘πα; Μένω με την αρραβωνιαστικιά μου» ή «Κλείνω τώρα καύλα μου. Πρέπει να πάω να ταΐσω το μωρό.» Ή άτομα όπως εκείνον το ζουμπά που είχε σκάσει μύτη απρόσκλητος στο πάρτι γενεθλίων της Ειρήνης, και παρουσιάστηκε φάντης μπαστούνι μπροστά της: «Δε με αναγνώρισες; Ο Σπύρος είμαι. Απ’ το facebook. Τελικά είσαι τόσο μουνάρα όσο και στη φωτό. Ανησυχούσα λίγο να σου πω, γιατί έχω πέσει πάνω σε πολλά μπάζα. Τι πράγμα κι αυτό ρε παιδί μου μ’ εσάς τις γυναίκες που βάζετε φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί πριν δέκα χρόνια. Δεν είναι σωστό. Μπερδεύετε εμάς τα αγοράκια.» Ένα μέτρο κι ένα milko κι έχει και απαιτήσεις ο μαλάκας. Όλοι αυτοί είχαν καταλήξει στη μαύρη λίστα των μπλοκαρισμένων με επικεφαλής τον αρχιμαλάκα εκείνο που, αδυνατώντας να κατανοήσει το απλό απόφθεγμα: «αν η γκόμενα δεν απαντάει στα δεκάδες σχόλια και μηνύματά σου το πιθανότερο είναι να μη σε γουστάρει κι όχι να σε θέλει κολασμένα», είχε επισημάνει την αφεντομουτσουνάρα της καημένης της Όλγας στο άνω μέρος ενός πέους εν στύση. Φάτσα κάρτα στον τοίχο της.

Το ξεσκαρτάρισμα κοινοποιήθηκε με τη μορφή μιας σπαραξικάρδιας και συνάμα υπεράνω ανακοίνωσης: «Στεναχωριέμαι μέχρι δακρύων που ορισμένοι άνθρωποι αδυνατούν να αποδεχτούν την απόρριψη. Εγώ πάντως τους εύχομαι ό,τι καλύτερο», και ακολουθήθηκε από μηνύματα συμπαράστασης, εικονικά αρκουδάκια και λέλουδα. Στους δυο μήνες πάνω, η Όλγα άνετα διεκδικούσε μαύρη ζώνη κι ένα νταν στο διαδυκτιακό καμάκι. Κατέχοντας πλήρως την τέχνη του φλερτ στο facebook, πετούσε σαν πεταλουδίτσα από προφίλ σε προφίλ αφήνοντας πίσω της πανέξυπνα σχόλια – προϊόντα εκτάκτων διαβουλεύσεων μεταξύ της ιδίας και των ειδικών– και αναρίθμητα σκουντήματα. Ανταλλαγή σκουντημάτων. Η σούπερ εφαρμογή του facebook, απόγονος και εξέλιξη της κοινής, σε νηπιαγωγεία και σχολεία, πρακτικής του τραβήγματος της κοτσίδας ή του δημοφιλούς χτυπήματος στον κώλο. Κατίνα σαλαμάκι!

Ωραία όλα αυτά, η Όλγα, όμως, ήθελε δράση. Και η δράση σήμαινε συνάντηση από κοντά. Και κανένας από τους υποψήφιους μνηστήρες δεν είχε προτείνει κάτι τέτοιο. Τα πράγματα δε φαινόντουσαν να πηγαίνουν όπως τα είχε φανταστεί. Είχε αρχίσει να βαριέται το καινούριο της παιχνίδι. Μέχρι που ένα πρωί άνοιξε το inbox και βρήκε το εξής μήνυμα: «Δουλεύουμε στην ίδια γειτονιά. Μου κάνει εντύπωση που δεν έχουμε γνωριστεί ποτέ». Μαζί και μια αίτηση φιλίας. Michael X. Τρεις κοινοί φίλοι. Φωτογραφία: αρσενικό που βρομάει βαρβατίλα στο χιλιόμετρο.

Συνεχίζεται...Μάλλον.